Нидерландският селекционер Луис ван Гаал е убедил двама футболисти да не ходят в Манчестър Юнайтед и така е осуетил два трансфера на бившия си клуб през това лято.

Легендарният 71-годишен треньор е посъветвал Юриан Тимбер и Коди Гакпо да не приемат офертите от "Олд Трафорд". Националите на Нидерландия бяха желани от Юнайтед, но в крайна сметка клубът взе други двама от Ередивизи на тяхно място - аржентинеца Лисандро Мартинес и бразилеца Антони.

Бранителят на Аякс Тимбер беше една от първите цели на манчестърския гранд, след като Ерик тен Хаг се премести на Острова. 

Но Ван Гаал е разговарял с футболиста и му е обяснил, че трансфер в Юнайтед може да намали шансовете му да попадне в националния отбор за Световното първенство. Това би се случило, ако не играе редовно или не успее бързо да се адаптира към английския футбол и формата му спадне.

Коди Гакпо също беше близо до Юнайтед и даже беше договорил личните си условия, но сделката не се случи, припомня webcafe.bg.

И тук принос е имал Ван Гаал, който е посъветвал крилото да остане в ПСВ Айндховен, вместо да прави рязка промяна точно преди Мондиала в Катар. Затова Гакпо отказа и други оферти от Висшата лига.

Неотдавна Луис ван Гаал посъветва и сънародника си Тен Хаг да не ходи на "Олд Трафорд" с обяснението, че Юнайтед е "комерсиален клуб".

В този случай обаче опитният специалист не беше послушан.